גל ורוני תושיה, הקימו את משק תושיה בשנת תשע"ג, גרים עם ארבעת ילדיהם במושב באר מילכה.
איך התחילה האהבה וההתרגשות הגדולה מעבודת האדמה?
הכל התחיל בבית צמוד קרקע קטן ורעוע, מוקף אדמה, בדרום תל אביב. העשבים הקוצניים הגיעו לגובה שלנו ואת האדמה אי אפשר היה לראות. יום אחד החלטנו לנכש את העשבים, זה לא היה פשוט וזה לקח זמן. כך למדנו שהאדמה רוצה שישקיעו בה, שיזיעו למענה, ומיד כשנגלתה בפנינו זרענו בה זרעי עגבניה, וזו לא אכזבה ונתנה את פריה. אין לתאר את ההתרגשות הגדולה מהעגבניה הראשונה ומהביס הראשון, לאכול את פרי עמלך.
התרגשות זו הובילה אותנו עד למשק תושיה שבבאר מילכה, 70 דונם של עצי זיתים, גפנים, רימונים, תמרים, תפוחים, אגסים, אפרסקים,תאנים,אתרוגים, לימונים, קלמנטינות, דלעות…ועוד ועוד, פרי ידינו, פרי עמלנו. ברוך ה'!
בתש"פ הקמנו את היקב ועד היום יצרנו יותר מעשרת אלפים בקבוקי תירוש ויין, אלפי ליטרים של שמן זית, טונות של פירות… והיד עוד נטויה.