את היקב בנינו בין הכרמים כהגדרתו של יקב שאטו.
כזוג בעלי תשובה הקידוש הראשון ששמענו בחיינו היה הקידוש שעשינו לעצמנו בגיל 32. הברכה על היין היתה מרגשת, ובאותו רגע נולד בנו הכבוד הגדול למשקה הקדוש.
במהלך הקמת המשק נטענו את הגפנים מתוך חזון גידול שבעת המינים. בשנים הראשונות מכרנו את הענבים ליקבים אחרים, אך משנה לשנה הרגשנו את הקושי בפרידה מפרי עמלנו. בבציר הראשון שמרנו כמות קטנה בצד והכנו 3 בקבוקי יין ראשונים אותם שתינו בפורים, ההתרגשות לשתות את היין אותו הכנו במו ידנו היתה גדולה, ומעבר לכך, גרמה לנו להבין את המטרה של המפעל שלנו. להפוך את החול ליין שאפשר לקדש עליו.
בשנה שאחרי כבר השארנו בצד כמות ענבים גדולה יותר והכנו כמה מאות בקבוקים.
בשלב זה הבנו שזו מלאכה שיש ללמוד ואכן נרשמנו ללימודי ייננות בהובלת מיטב הייננים בארץ. נשאר רק לחכות להחלטה מתי לקפוץ למים, ובשנת תש"פ (2020) התחלנו להכין יין בעצמנו מכל הענבים אותם אנו מגדלים. היין הזה זכה במדליה בתחרות בין לאומית (טרה וינו) ובכך נתן תוקף לפוטנציאל העשייה שלנו.
הכרמים שלנו הם תחת פיקוח אורגני ובהם גדלים הזנים קברנה סוביניון, פטיט ורדו, פטיט סירה, אליקאנט בושה, שאנין בלאן ומוסקט המבורגי. זנים אלו נמצאו כמתאימים גם לאקלים המדברי שמוציא מהם איכויות מעולות.
הטרואר (תנאי הסביבה) של הכרמים הוא בין הייחודיים בעולם. הכרמים גדלים על דיונות חול שהן חלק ממדבר סהרה, ומתמודדים עם תנאי אקלים מדבריים קיצוניים. הגפן, כמו בני האדם, ככל שנחשפת ועומדת באתגרים וקשיים מוציאה מתוכה את מירב האיכויות הגלומות בה. כמו שנאמר במסכת אבות "לפום צערא אגרא"
כל יינן יודע כי יין מוצלח מתחיל בענבים איכותיים ואפילו משובחים, ועל כן אנחנו עובדים קשה בכדי לגדל את הענבים הכי טובים שניתן. גל הוא הכורם והיינן ומבלה ימים ושעות רבות במהלך השנה במעקב וטיפול בגפנים וביצוע כל תהליכי היין ביקב.
נכון לשנת תשפ"ד (2024) הכנו 9500 בקבוקי יין ותירוש טבעי ששמו יוצא לפניו, והיד עוד נטויה.
משק תושיה הוא משק חקלאי חינוכי השוכן בלב מדבר בין דיונות החול שעל גבול מצרים.
אנחנו שומרים על שטח נקי מריסוסים ומדשנים כימיים מתוך אהבת האדמה ושמירה על כבודה ובריאותה, ומתוך רצון שילדינו יקטפו ויאכלו בחופשיות ממתנות הטבע…
כתבו לנו